2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF İÇİN HAZIRBULUNUŞLUK SINAV BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF İÇİN HAZIRBULUNUŞLUK SINAV BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

BAŞVURMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

25.05.2023 2726

SINAV YÖNERGESİ

AHMET ANDİÇEN ORTAOKULU

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

5.SINIFLAR AĞIRLIKLI DİL SINIFI HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI

Başvuru Tarihi: 06-31 Mayıs 2024 

Sınav Tarihi: 13 Haziran 2024 (Çoktan seçmeli yazılı ve dinleme)

Sınav Saati: 1.Bölüm: Dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama sınavı saat: 9:30-10.15 arası (45 dakika)

                    2.Bölüm: Dinleme becerileri saat:10.30-11.00 arası (30 dakika)

Süre: (1. Bölüm) 45 + (2. Bölüm) 30=75 Dakika

Sınav Yeri: Ahmet Andiçen Ortaokulu B Blok

Sınavın Kapsamı: İngilizce 1.Bölüm: Dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama sınavı (35 soru, 45 dakika), 2.Bölüm: Dinleme becerileri sınavı (15 soru, 30 dakika) olup kazanımlar öğrencinin bitirdiği sınıfa (4. Sınıf) ait olacaktır.

Puan Hesaplama: 1.Bölüm sorularının %70’i ile 2.Bölüm sorularının %30’u alınarak yerleştirmeye ait puanı hesaplanacaktır.

Toplam Kontenjan: 30+30=60 Öğrenci

Sınava Gireceklerde Aranacak Şartlar:

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında, kayıt tarihi döneminde okulumuz kayıt bölgesinde ikamet ediyor olmak. İkamet ile ilgili sınav öncesinde velinin başvuru beyanı esastır. Öğrenci ikametinin okul kayıt bölgesinde olmaması gibi aksi beyanlarda hukuki sorumluluk öğrenci velisinde olacak olup bu durumda öğrencinin kaydı yapılmayacaktır.

Başvurular ve Salon Dağılımları:

Bu sınava şu an itibariyle (2023-2024 eğitim öğretim yılında) 4. sınıfta eğitim öğretim görmekte olan öğrenciler başvurabilecektirler. Sınava girecek öğrenci velilerinin 31 Mayıs 2024 Saat: 17:00'ye kadar başvuru yapmış olmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular okulumuzun web sitesi üzerinden online form doldurularak yapılacaktır. Sınava girecek öğrenciler somut kriterlerden (alfabetik sıralama, T.C. no sıralama, soy ad sıralama vb.) herhangi birine göre karma sınıflar oluşturulup her sırada bir öğrenci oturacak şekilde yerleştirilecektir. “Dil Ağırlıklı” sınıflara girmek zorunlu olmadığından dolayı istemeyen öğrenciler sınava girmeyebilir.

Sınavın Sonuçlandırılması ve Kayıt Hakkı:

Sınav Sonuçları 24 Haziran 2024 tarihinde geçici liste şeklinde okulumuz A-B Blok giriş kapısına asılarak açıklanacaktır.

25 Haziran 2024 - 28 Haziran 2024 tarihleri arasında sınava dair itirazlar yazılı olarak Ahmet Andiçen Ortaokulu Müdürlüğüne yapılacaktır.

05 Temmuz 2024 tarihinde sınav itirazları da değerlendirilerek nihai asıl liste ile kayıt hakkı kazan öğrencilerin isimleri okulumuz A-B Blok giriş kapısına asılarak duyurulacaktır. Puan üstünlüğü esasına göre ilk 60 öğrenci kazanmış kabul edilecek sonraki öğrenciler de puan üstünlüğü esasına göre yedek olacaktır. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf veya sınıfları sayılarının her birinin sayıları 30 oluncaya kadar yedek sıralar çalıştırılacaktır. Sınıf sayılarını aşan asıl listedeki öğrencilerin puan eşitliği durumunda veya yedek listedeki öğrencilerin puan eşitliği durumunda veya asıl liste ile yedek listedeki puanların eşitliği durumunda okul idaresi ile öğrenci velilerinin huzurunda yapılacak kura çekimine göre sıralama yapılacaktır. Öğrenci velilerine duyurulan kura çekimi gün ve saatinde hazır olmayan veliler bu durumlarından feragat etmiş sayılacaktır.

29 Temmuz 2024-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında asıl listeden kayıtlar yapılacaktır. Asıl olarak kazanan 60 öğrenci velisinin en geç 23 Ağustos 2024 Saat:16.00’a kadar okula şahsen gelerek kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

26 Ağustos 2024 tarihinden itibaren asıl listeden kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yedek listeden kayıtlar alınacaktır. Yedek listeden kayıt hakkı yukarıdan aşağıya doğru 1.Yedek, 2.Yedek, 3.Yedek ... şeklinde bir sıralama ile yapılacaktır. Asıl ve yedek sıralamaları açıklanırken yine puan üstünlüğü esasına dikkat edilecektir.

5.Sınıf Dil Ağırlıklı Sınıflardaki Dersler ve Ders Saatleri Aşağıdaki Şekilde Olacaktır:

DERSLER

HAFTALIK DERS SAATİ

İNGİLİZCE

11

MATEMATİK

5

SEÇMELİ DERS

2

SEÇMELİ DERS

2

TÜRKÇE

6

FEN BİLİMLERİ

4

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2

SOSYAL BİLGİLER

3

TOPLAM

35

AHMET ANDİÇEN ORTAOKULU 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

5.SINIFLAR AĞIRLIKLI DİL SINIFI EĞİTİM PROJESİ BİLGİLENDİRME NOTU

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.Sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını, okul WEB sitemizde yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır. 

1.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

İngilizce dersi zümre öğretmenleri kararı ile 11 saatin yeterli olduğunu düşünüyoruz.

2.Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olmayacaklar. Okulumuzda 2024-2025 eğitim öğretim yılında iki (2) şube olmak üzere proje uygulanmaya devam edecektir.

3.Neden sadece 2 sınıf ile sınırlı?

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir. İngilizce Ağırlıklı Sınıf açılması için okulun fiziki derslik sayısı, İngilizce normu şu an iki yabancı dil sınıfı açmak için uygundur. Sınıf mevcutları en fazla 60 öğrenciden oluşmaktadır.

4.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Diğer öğrenciler ile aynı vakitte başlayıp aynı vakitte bitecektir. Her gün toplam 7 ders işleyecekler.  

5. Yabancı Dil Sınıfına öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

Başvuran öğrencilere uygulanacak olan "Hazır Bulunuşluk" sınavı sonucuna göre seçim yapılacaktır.  

6.sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Yani 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı 5 saate çıkarmayı tavsiye ediyoruz. 

7. Hedefiniz nedir?

ÖNCELİKLE BU SINIF BİR SEVİYE SINIFI DEĞİLDİR.

Bu sınıf/sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan ERASMUS projelerde aktif rol almalarını, gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. "Okul yönetimi, Öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.

NOT: Duyurular ve güncellenen bilgiler için okulumuzun resmi sitesini takip edebilirsiniz.

https://sincanahmetandicenoo.meb.k12.tr

29-04-2024